Over mij & mijn co-coaches

Mijn naam is Monique Maas. Samen met mijn vriend en kat Lulu woon ik in Ede. Mijn hobby’s zijn lezen, fotografie, tekenen/schilderen en wandelen (o.a. met pony’s). Ik werk parttime bij een IT bedrijf als customer succes manager, waarin ik vooral aandacht heb voor onuitgesproken verwachtingen. Daarnaast werk ik als vrijwillige dierenverzorger op de kinderboerderij.

In 2010 besloot ik dat ik een ander leven wilde wat meer in lijn is met wie ik in essentie ben. Ik verliet mijn vriend, werd ontslagen, verhuisde naar Ede en begon aan een nieuwe baan, dit keer parttime. Ruim 20 jaar had ik keihard gewerkt en lange dagen gemaakt wat zijn tol begon te eisen. Ik kreeg bijnieruitputting en wederom werd duidelijk dat ik nog meer voor mezelf moest kiezen. Eerdere signalen had ik niet serieus genoeg genomen, bleek achteraf.

Eindelijk nam ik tijd om in mezelf te investeren en stapje voor stapje te ontdekken wat ik nodig heb. Ik ontdekte dat ik hoogbewust en hoogsensitief ben. En dat ik een sterke wil heb. Een boeiend pallet van kwaliteiten. Eindelijk begreep ik waarom ik graag in de natuur ben, weinig mensen om mij heen wil hebben en veel me-time nodig heb.

Ook kwam ik erachter dat ik een creatieve generalist ben. Eindelijk kon ik mijn onstilbare honger naar nieuwe kennis, oprechte nieuwsgierigheid en enorme behoefte aan afwisseling plaatsen. Maar ook dat ik graag nieuwe informatie vergaar om deze vervolgens met anderen te delen (wil je hierover meer weten, lees dan verder onder blog).

Mijn grootste inzichten kwamen bij de paarden. Zij lieten mij
zuiver zien én voelen wat ik echt nodig had. Zonder woorden, kwam het diep bij mij binnen. 

Dat sloot feilloos aan bij een van mijn leraren die zei: “Blijf vooral jezelf, je hebt de kwaliteit om snel te verbinden met de essentie en daar de juiste vragen bij te stellen waardoor de ander tot inzichten komt”.

Dat betekent dat ik bovenal lief moet zijn voor mezelf door op tijd te ontladen en weer op te laden, zodat ik jou kan inspireren en steunen om in je eigen kracht te komen. Het geeft mij enorm veel voldoening om te zien dat diegenen die bij mij komen, ook stapje voor stapje meer zichzelf zijn én ook durven te laten zien. Live coachen doe ik het liefste 1 op 1 of in kleine groepjes, zodat ik mijn volledige aandacht kan hebben voor iedereen.

In de boomgaard word ik geassisteerd door pony’s, per sessie doen er 2 van de deze 4 schatten mee. 

inspirator – verbinder – dierenvriend

fijngevoelig – mindful – creatief – positief – humor

Volg mij op Social Media:

Sophie

is een ijdele dame die graag wandelt. Zij vindt (bijna) alles goed wat kinderen met haar doen, maar vooral wanneer ze mooi gemaakt wordt.

Wilma

kijkt eerst vanuit de zijlijn mee en wat Sophie doet. Zij is het boefje van de kudde (kijk je even niet, haalt ze zelf de komkommer van tafel).

Melle

Zij is een enorme knuffelpony, houdt erg van borstelen en aandacht en net als Sophie draagt ze graag mooie gevlechte manen.

Floor

Ook zij komt direct naar je toe lopen voor een aai en zij houdt van een wandeling maken (maar wel lekker rustig aan).

Hoe klanten mij ervaren

Namen worden niet vermeld vanwege privacy.

 

Ik vond de coachsessie prettig en was onder de indruk hoe de pony’s reageren, bijzonder! Ik heb er nog niet veel aan gedaan, daar betrap ik mij nu op. Ik wil altijd iedereen helpen ten koste van mijzelf. Niemand helpt mij! In sommige dingen ben ik wel anders in gaan staan, niet meer ergens blind op staren. Als het voorbestemd is, komt het vanzelf en zal dan ook serieus zijn. Tot die tijd blijf ik gewoon mijn ding doen.

 

Mijn jongste dochter had haar coachtraject net afgerond (lees review hiernaast) bij Monique, waarna ik voor mezelf ook een afspraak heb gemaakt. Na mijn eerdere ervaringen met hapto-therapie en verdieping in mezelf, was ik nieuwsgierig naar deze manier coachen. In het dagelijks leven loop ik soms nog tegen dingen aan, waarvan Monique ze (samen met de pony’s) in een ander daglicht plaatste. Ik vond het contact met Monique erg fijn en vertrouwd.

 

 

Monique is een toegewijde coach met het hart op de goede plaats. Ze weet snel tot de essentie te komen waarbij zij het doel goed voor ogen blijft houden. Monique stelt diverse vragen en houd daarbij rekening of dit voor jou goed voelt. Hierdoor kom je snel in een vertrouwde omgeving terecht. Ze helpt inzichten te verkrijgen en biedt een helder raamwerk. Ik heb zelf diverse coaching sessies mee gemaakt maar nog nooit met pony’s. Dit was voor mij geheel nieuw en bied mooie nieuwe perspectieven. 

Dochter:

Ik vond het leuk om opdrachten te doen met de pony’s. Ze vinden mij goed zoals ik ben. Ik vond het ook heel fijn om dit samen met Monique te doen. En de sessie dat ik iemand mee mocht nemen was ook erg leuk.

Moeder:

Mijn dochter heeft er altijd moeite mee om haar gevoelens onder woorden te brengen.Na de eerste sessie kwam zij spontaan met voorbeelden uit het dagelijks leven en hoe zij zich hierbij voelde.