PonyPower kids cursus

Meer zelfvertrouwen, grenzen aangeven/respecteren, beter samenwerken & gezondere emotieregulatie
Meld je kind aan

Stel je voor … jouw kind krachtig en vol zelfvertrouwen, kan goed voor zichzelf opkomen en vertelt jou wat er in hem/haar omgaat. Geweldig toch! De pony’s en ik ondersteunen je kind met liefde en aandacht, zodat het mag groeien in sociaal emotionele ontwikkeling. Volledig op eigen manier en in eigen tempo.

Ieder kind kan wel een (pony)steuntje in de rug gebruiken. 

 IIn onze samenleving en in het reguliere onderwijs ligt de focus vooral op prestatie en gedrag en minder op wie jouw kind is en vooral wat hij/zij nodig heeft. Temeer wanneer we het hebben over zorg-kinderen, kinderen met een label of stempel, special needs, specifieke behoeftes, allemaal benamingen voor kinderen die nét even iets meer of iets anders nodig hebben. Kinderen die niet (goed) mee kunnen komen in de maatschappij, die niet altijd kunnen voldoen aan wat andere mensen van hun verlangen.

Ik kijk naar jouw kind, wie hij/zij in essentie is én nu nodig heeft.

Bij en met de pony’s, gaan we als eerst een veilige omgeving creëren, waarin jouw kind zich helemaal welkom voelt Hier mag het allereerst zijn om vervolgens te doen, ervaren én leren.

Afgestemd op jouw kind, zet ik het in de eigen persoonlijke kracht (PK) en mag het de eigen unieke kwaliteiten ontdekken. Ervaart het wel eens faalangst of boosheid? Of is het soms onzeker? Komen driftbuien of andere emotionele uitbarstingen voor of kan jouw kind moeilijk in slaap komen omdat het zo’n vol hoofd heeft? Allemaal prima! Pony’s hebben geen oordeel en vinden iedereen precies goed zoals hij/zij is. Sophie & Wilma of Melle & Floortje leren jouw kind graag hun wijsheden, waardoor het zichzelf beter leert kennen en begrijpen of te kunnen benoemen wat het nodig heeft.

Er zijn 2 opties qua groepsgrootte: 2 of 4 kinderen. Kies de vorm die het beste bij jouw kind past. Twijfel je, maak dan een afspraak voor een gratis inspiratiesessie (30 minuten) en kom samen met jouw kind kennismaken. Ik vertel je dan graag meer over de mogelijkheden zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw kind.

De cursus PonyPower geeft mooie resultaten bij kinderen die;

snel overprikkeld zijn
een sterke wil hebben
vaak druk in hun hoofd zijn
grenzen aangeven en/of accepteren lastig vinden
samenwerken uit te weg gaan

Herken je dit ook bij jouw kind en gun je hem / haar zoveel meer? Meld hem/haar dan nu aan voor de volgende PonyPower cursus en jullie gaan beiden verschil ervaren. Het bijpassende werkboek draagt eraan bij dat jullie er thuis ook mee aan de slag gaan.

Thema’s PonyPower cursus

 

In verbinding met de ander

 

Omgaan met emoties
Grenzen aangeven en respecteren
Samenwerken

 

Zelfvertrouwen

Ik gun ieder kind dat het helemaal zichzelf kan zijn.

PonyPower coach

Mijn naam is Monique Maas. Ik haal graag het beste uit mezelf en vind het leuk om steeds iets nieuws te ervaren, doen én leren. Daarnaast zet ik anderen graag meer in hun eigen kracht. Het geeft mij enorm veel voldoening om te zien dat de kinderen die bij mij komen steeds meer zichzelf zijn én laten zien. Humor, persoonlijke aandacht en maatwerk zijn voor mij vanzelfsprekend.

Mijn kwalificaties

Jouw kind vertrouw je uiteraard niet zomaar aan iemand toe. Ik heb als basis diverse (intuïtieve) coachopleidingen, NLP practitioner en een basisopleiding coachen met paarden gevolgd. Aanvullend heb ik trainingen tot kindercoach, PonyPower voor kids en het vervolg (PonyPower Club) afgerond. Daarnaast geef ik Mindful Kids lessen, een wekelijkse uurtje om bewust te mogen zijn en ervaren.

Verder heb ik mij vooral gespecialiseerd in fijngevoelige kinderen, al dan niet met een sterke wil. Uiteraard ben ik in het bezit van mijn BHV diploma en Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ervaringen van ouders

“Ik heb onze dochter zien groeien in wat ze kan en de overtuiging die ze daarbij heeft dat ze dingen ook kan. Dit zien we zowel thuis als op school. Ze is vrolijker geworden en  zelfstandiger.”

Onze zoon heeft enorm genoten van de cursus Pony Power en het was een feest om elke keer te mogen komen. Hij heeft veel geleerd tijdens de cursus en we hopen dat hij dit de rest van zijn leven nog kan gebruiken, dankjewel Monique voor de fijne begeleiding!

Wij hebben onze dochter echt een verandering zien door maken, ze zit lekkerder in haar vel. Ze heeft enorm genoten van de dagen bij Monique, Wilma en Sophie en ze is dan ook erg blij dat er een vervolg op de Pony Power komt.

De stap om mijn zoon op te geven voor deze cursus was het beste wat ik kon doen. Ik merk dat hij er veel aan heeft gehad. Waar hij voorheen mee zou bewegen met de keuzes van zijn vriendjes, heeft hij nu een weerwoord en blijft hij bij zijn keuze.

We kijken met een enorm positief gevoel terug op de PonyPower cursus. Voor onze dochter was het niet alleen een moment van ontspanning en plezier, maar we hebben haar ook echt stappen zien zetten in haar ontwikkeling. Tegelijkertijd hebben we haar expressiever zien worden, kan ze makkelijker contact leggen met anderen, is ze mentaal weerbaarder geworden, kan ze aanmerkelijk beter voor zichzelf opkomen en duidelijker aangeven wat ze zelf graag wil.

Al snel wist Monique tijdens deze cursus ‘de vinger op de zere plek te leggen’ en is aan de slag gegaan met onze dochter. Al na de eerste sessie was er een duidelijk verschil te zien. Zowel onze dochter en wij als ouders hebben veel van Monique en de pony’s geleerd. Wij hebben goede handvaten gekregen om samen met onze dochter er voor te zorgen dat zij zich beter voelt en meer zichzelf durft te zijn!

Onze zoon heeft enorm genoten van ponypower. Hij begon al te stralen als het weiland in zicht kwam. Hij heeft veel geleerd over de pony’s en zich ontwikkeld in ontspanning. Monique is geweldig met de kinderen, ze vertrouwen haar een hoop toe.

Ze had, vanuit enthousiasme, soms moeite om contact te maken met andere kinderen op een manier die ook voor die anderen prettig is. De cursus heeft haar geleerd zich beter in te leven in anderen en ook hoe ze met haar emoties om kan gaan wanneer anderen een ander idee hebben. Ze is er gebalanceerder door geworden. Monique voelt erg goed aan wat een kind nodig heeft en kan goed observeren en vervolgens uitleggen

De mogelijkheden op een rijtje:

Inspiratiesessie / intake (30 minuten)

Kom samen met jouw kind kennismaken. Dan vertel ik je meer over de opties en kan je kind zelf ervaren of hij/zij het prettig vind bij mij en de pony’s in de boomgaard. Alleen op afspraak op woensdagmiddag, vrijdag of zaterdag.

gratis

Moeder – kind sessie (90 minuten)

Kom samen met jouw kind ervaren wat coachen met pony’s is. Het is een mooie ervaring maar ook een leuke manier om je kind voor te bereiden op de aanstaande PonyPower cursus. Deze sessie kan op woensdagmiddag, vrijdagmiddag of zaterdag. Op aanvraag.

  € 100,-  

PonyPower 4 kids / 6 lessen – voorjaar 2024

 • 6 lessen met thema’s; verbinding maken  met de ander, zelfvertrouwen, omgaan met emoties, grenzen aangeven en samenwerken
 • Groepje van 4 kinderen (6 t/m 11 jaar)
 • Naast een beetje theorie vooral veel praktijk in de buitenlucht (boomgaard)
 • Inclusief gebruik van materialen, drinken en (gezonde) snacks
 • Het unieke PonyPower werkboek, button, paardenpotlood en diploma
 • Bijpassend kadootje

€ 250,-

PonyPower speciaal 2 kids / 5 lessen – start medio oktober 2023

 • Meer persoonlijke aandacht voor ieder kind en voor kinderen die het spannend vinden met een grotere groep of die fijngevoelig zijn
 • 5 lessen met thema’s; verbinding maken  met de ander, zelfvertrouwen, omgaan met emoties, grenzen aangeven en samenwerken
 • Groepje van 2 kinderen (6 t/m 8 of 9 t/m 11 jaar)
 • Naast een beetje theorie vooral veel praktijk in de buitenlucht (boomgaard)
 • Inclusief gebruik van materialen, drinken en (gezonde) snacks
 • Het unieke PonyPower werkboek, button, paardenpotlood en diploma
 • Bijpassend kadootje

€ 295,-

PonyPower Club 6 kids / 5 lessen & camping – voorjaar 2024

 • 5 lessen met verdieping van de PonyPower thema’s en op het einde 1 Pony Dagcamping van 10 tot 15 uur (inclusief lunch)
 • Met 6 PonyPower kids die de PonyPower cursus bij mij gevolgd hebben
 • Naast een beetje theorie vooral veel praktijk in de buitenlucht (boomgaard)
 • Inclusief gebruik van materialen, drinken en (gezonde) snacks
 • Het unieke PonyPower Club werkboek en bijpassend kadootje

€ 295,-

Pony Dagcamping in de voorjaarsvakantie 2024

 • Bij en met de pony’s gaan we samen een leuke én leerzame dag beleven
 • Met 4 tot 6 kinderen gaan we van 10 tot 15 uur op avontuur
 • Naast een beetje theorie vooral veel praktijk in de buitenlucht (boomgaard)
 • o.a. leuke (pony)spelletjes, pony’s verzorgen en wandelen met de pony’s
 • Inclusief gebruik van materialen, drinken, (gezonde) snacks en lunch/picknick

Data: ovb zaterdag  4 mei. Heb je interesse, meld jouw kind dan nu aan via mail. De dagcamping gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.

€   75,-

Veelgestelde vragen

Is PonyPower cursus geschikt voor mijn kind?

Eigenlijk is PonyPower geschikt voor alle kinderen van 5 tot 11 jaar, die het leuk vinden om spelenderwijs en voornamelijk buiten te leren. Ieder kind ontwikkelt zich tijdens de cursus, op dat vlak wat zich aan dient én jouw kind aan toe is.

Wanneer kies ik voor PonyPower speciaal?

Sommige kinderen vinden het fijner wanneer er maar 1 ander kind is i.p.v. 3. Bovendien heb ik als coach meer individuele aandacht voor jouw kind, fijn wanneer er bijvoorbeeld een bepaald thema actueel is.

Mijn kind is bang voor pony's, wat nu?

Heeft jouw kind nog geen ervaring met pony’s kom dan eerst samen langs voor een gratis inzichtsessie of doe samen mee aan een PonyFun uurtje. Je zult zien dat jouw kind al snel over de eventuele angst heen is. Pony’s voelen nl. haarfijn aan wat jouw kind (op dat moment) nodig heeft. 

Ook kun je overwegen om eerst een ouder-kind sessie te boeken om het samen te ervaren zodat de drempel lager wordt voor jouw kind.

Pony Dagcamping, wat is dat?

Als afsluiting van de PonyPower Club (de vervolgcursus) is er een Pony dagcamping van 10 tot 15 uur waarin de kinderen vooral veel buitenactiviteiten gaan doen, uiteraard bij en met de pony’s.  Denk o.a. aan pony’s borstelen, manen vlechten, wandelen met de pony’s, (paarden)spelletjes, knutselen of kleuren. In de schoolvakanties zijn er ook data waarop je jouw kind ook alleen voor deze dagcamping kunt aanmelden.

Ja, ik heb interesse!

Vul het aanmeldformulier in

en ik neem binnen 24 uur contact met je op voor afstemming.

Ik heb interesse in:

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.
Bij het maken van een afspraak zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Moonszicht

Bovenbuurtweg 35 Ede

info@moonszicht.nl

06 – 4999 4998