Stel je voor … jouw kind krachtig en vol zelfvertrouwen, kan goed voor zichzelf opkomen en vertelt jou wat er in hem/haar omgaat. Geweldig toch! De pony’s en ik ondersteunen je kind met liefde en aandacht, zodat het mag groeien in persoonlijke ontwikkeling. Volledig op zijn/haar eigen manier en eigen tempo.

In onze westerse samenleving en het reguliere onderwijs ligt de focus vooral op prestatie en gedrag en minder op wie jouw kind in essentie is en vooral wat hij hij/zij nodig heeft. Temeer wanneer we het hebben over zorgkinderen, kinderen met een label of stempels als speciaal needs, allemaal benamingen voor kinderen die het even iets meer of iets anders nodig hebben. Kinderen die niet (goed) mee kunnen komen in de maatschappij, die niet altijd kunnen voldoen aan wat andere mensen van hun verlangen. Kinderen die hun ware potentieel niet ten volste kunnen benutten.

Bij en met de pony’s, gaan we als eerst een veilige omgeving creëren, waarin jouw kind zich helemaal welkom voelt Hier mag het allereerst zijn om vervolgens te doen, ervaren én leren. Afgestemd op jouw kind, zet ik het in de eigen persoonlijke kracht (PK) en mag het de eigen unieke kwaliteiten ontdekken. Ervaart het wel eens faalangst of boosheid? Of is het soms onzeker? Komen driftbuien of andere emotionele uitbarstingen voor of kan jouw kind moeilijk in slaap komen omdat het zo’n vol hoofd heeft? Allemaal prima! Pony’s hebben geen oordeel en vinden iedereen precies goed zoals hij/zij is. Sophie & Wilma of Melle & Floortje leren jouw kind graag hun wijsheden, waardoor het zichzelf beter leert kennen en begrijpen of te kunnen benoemen wat het nodig heeft.

Er zijn 2 opties qua groepsgrootte: 2 of 4 kinderen. Kies de vorm die het beste bij jouw kind past. Twijfel je, maak dan een afspraak voor een gratis inspiratiesessie (30 minuten) en kom samen met jouw kind kennismaken. Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw kind.

NIEUW AANBOD – superleuke en leerzame cursus Ik en mijn emoties

In 2024 geef ik minder PonyPower cursussen omdat ik bezig ben met een opleiding emotiecoach voor kids. Na de zomervakantie ga ik dit toevoegen aan mijn aanbod. In kleine groepjes van maximaal 4 kids gaan we onze eigen emoties beter leren begrijpen en er op gezonde manier mee om kunnen omgaan. Kids zitten vol emoties. De lastigste basisemoties boosheid, angst en verdriet zijn alledaagse emoties die regelmatig voor vervelend of ongewenst gedrag zorgen en voor momenten van machteloosheid. Toch? Liefst wil je dat jouw kind blij is, maar alleen blij zijn kan niet. Blij is wel een superbelangrijke emotie die zorgt voor veerkracht en balans. Maar de andere emoties zijn eigenlijk nog belangrijker omdat daar altijd iets onder zit wat gezien/gehoord wilt worden.

In plaats van emoties weg te drukken, gaan we samen onderzoeken wat een emotie wil vertellen. Waar heeft jouw kind eigenlijk behoefte aan wanneer het bijvoorbeeld uit het niets boos wordt? Of faalangst heeft zonder echte reden?

Deze cursus bevat 6 wekelijkse lessen van 1,5 uur en gaat € 197,- kosten.

Ieder kind kan wel een (pony)steuntje in de rug gebruiken om

in zijn eigen persoonlijke kracht te komen. 

De cursus geeft mooie veranderingen bij kinderen die;

snel overprikkeld raken

– een (zeer) sterke wil hebben

– druk in hun hoofd zijn, ook al ogen ze zeer rustig

– het lastig vinden hun emoties te benoemen en deze te reguleren

– grenzen aangeven en/of accepteren lastig vinden

– samenwerken uit de weg gaan

Herken je van bovenstaande een of meerdere verschijnselen bij jouw kind en gun je hem / haar zoveel meer? Meld hem/haar dan nu aan voor de volgende PonyPower cursus en jullie gaan beiden verschil ervaren. Met het bijpassende PonyPower werkboek kunnen jullie tijdens én na de cursus ook thuis aan de slag met de 5 thema’s. Hierdoor ontstaat een mooie wisselwerking tussen kind – ouder(s) – coach

Mijn cursus wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,8. 

Enkele ervaringen van ouders én kinderen

Een leerzame sociale vaardigheidstraining, voor zowel kind als ouder.  Onze dochter heeft spelenderwijs veel geleerd en nieuwe inzichten gekregen. De adviezen en inzichten van Monique hebben ons erg geholpen. Absoluut een aanrader!

Met Monique besprak ik dat mijn dochter tegen dingen aanloopt waarop zij mij vertelde over de cursus PonyPower en dat zij van mening was dat dit onze dochter zou kunnen helpen om zich weer beter te gaan voelen. Dat laatste is zeker gebleken! Al snel wist Monique tijdens deze cursus ‘de vinger op de zere plek te leggen’ en is aan de slag gegaan met onze dochter. Al na de eerste sessie was er een duidelijk verschil te zien. Zowel onze dochter en wij als ouders hebben veel van Monique en de pony’s geleerd!

Ik heb onze dochter zien groeien in wat ze kan en de overtuiging die ze daarbij heeft dat ze dingen ook kan. Dit zien we zowel thuis als op school. Femke is vrolijker geworden én  zelfstandiger.

Guus heeft enorm genoten van de cursus PonyPower en het was een feest om elke keer te mogen komen. Hij heeft veel geleerd tijdens de cursus en we hopen dat hij dit de rest van zijn leven nog kan gebruiken. Dankjewel Monique voor de fijne begeleiding!

Ze had, vanuit enthousiasme, soms moeite om contact te maken met andere kinderen op een manier die ook voor die anderen prettig is. De cursus heeft haar geleerd zich beter in te leven in anderen en ook hoe ze met haar emoties om kan gaan wanneer anderen een ander idee hebben. Ze is er gebalanceerder door geworden. Monique voelt erg goed aan wat een kind nodig heeft en kan goed observeren en vervolgens uitleggen.

De stap om mijn zoon op te geven voor deze cursus was het beste wat ik kon doen. Ik merk dat hij er veel aan heeft gehad. Waar hij voorheen mee zou bewegen met de keuzes van zijn vriendjes, heeft hij nu een weerwoord en blijft hij bij zijn keuze.

Onze zoon heeft enorm genoten van PonyPower. Hij begon al te stralen zodra de boomgaard in zicht kwam. Hij heeft veel geleerd over de pony’s en zich ontwikkeld in ontspanning. Monique is geweldig met kinderen, ze vertrouwen haar een hoop toe.

Is jouw kind nog te jong voor PonyPower of vind hij / zij het nog te spannend, maar willen jullie samen wel een keertje komen ervaren wat coachen met hulp van pony’s inhoudt, meld jullie dan aan voor een PonyFun uurtje op zaterdagochtend (vanaf mei weer data beschikbaar).

In een klein groepje van max 4 kinderen gaan we op een leuke en ontspannen manier kennismaken met de pony’s. Zo ervaart jouw kind spelenderwijs reeds de basis van de eerste PonyPower les.

Doordat jij als ouder erbij bent ontstaat er sneller een veilige omgeving, waar binnen jouw kind al gauw mee doet. En het is een superleuke beleving voor jullie samen, waar jullie nog vaak aan terug denken.

Heb je interesse, meld jullie dan hieronder aan.

 

De mogelijkheden op een rijtje:

Inspiratiesessie / intake (30 min)

Kom samen met jouw kind kennismaken. Dan vertel ik je meer over de opties en kan je kind zelf ervaren of hij/zij het prettig vind bij mij en de pony’s in de boomgaard.

Op woensdagmiddag, vrijdag of zaterdag (op afspraak)

gratis

Ouder – kind / Samen op de kaart sessie – in de boomgaard (90 min)

Zie menu Samen op de Kaart voor meer informatie

  € 90,-  

PonyPower 4 kids – start 2024

 • 6 lessen met thema’s; verbinding maken  met de ander, zelfvertrouwen, omgaan met emoties, grenzen aangeven en samenwerken
 • Groepje van 4 kinderen (6 t/m 11 jaar)
 • Naast een beetje theorie vooral veel praktijk in de buitenlucht (boomgaard)
 • Inclusief gebruik van materialen, drinken en (gezonde) snacks
 • Het unieke PonyPower werkboek, potlood en diploma
 • Bijpassend kadootje

Startdatum nog onbekend

€ 250,-

PonyPower speciaal – start eind augustus 2024

 • Meer persoonlijke aandacht voor ieder kind en voor kinderen die het spannend vinden met een grotere groep of die fijngevoelig zijn
 • 5 lessen met thema’s; verbinding maken  met de ander, zelfvertrouwen, omgaan met emoties, grenzen aangeven en samenwerken
 • Groepje van 2 kinderen (5/6, 6 t/m 8 of 9 t/m 11 jaar)
 • Naast een beetje theorie vooral veel praktijk in de buitenlucht (boomgaard)
 • Inclusief gebruik van materialen, drinken en (gezonde) snacks
 • Het unieke PonyPower werkboek, potlood en diploma
 • Bijpassend kadootje

Startdatum eind augustus op vrijdagmiddag en zaterdagochtend

€ 295,-

Vervolgcursus PonyPower Club 2024

 • 5 lessen met verdieping van de PonyPower thema’s en op het einde 1 Pony Dagcamping van 10 tot 15 uur (inclusief lunch)
 • Met 6 PonyPower kids die de PonyPower cursus bij mij gevolgd hebben
 • Naast een beetje theorie vooral veel praktijk in de buitenlucht (boomgaard)
 • Inclusief gebruik van materialen, drinken en (gezonde) snacks
 • Het unieke PonyPower Club werkboek en bijpassend kadootje

Startdatum ovb na zomervakantie op zaterdagmiddag

€ 295,-

Uurtje PonyFun 2024

 • 1 uurtje samen met jouw kind
 • Met maximaal 4 kinderen van 4 tot 6 jaar
 • Naast een beetje theorie vooral veel praktijk in de buitenlucht (boomgaard)
 • Inclusief gebruik van materialen, drinken en (gezonde) snacks
 • Een bijpassend kadootje voor jouw kind

Bij voldoende animo, op zaterdagmiddag (vanaf juli weer data)

 

€ 20,-

Emotiecursus – start augustus 2024

 • 6 lessen van 1,5 uur
 • Met maximaal 4 kinderen 7 tot 10 jaar
 • Naast een beetje theorie vooral veel praktijk in de buitenlucht (boomgaard)
 • Inclusief gebruik van materialen, drinken en (gezonde) snacks
 • Een bijpassend kadootje voor jouw kind

Bij voldoende animo, op zaterdagmiddag

Meld jij je kind aan voor 1 juni a.s. dan krijg je € 47,- vroegboekkorting (vol = vol)

 

€ 225,-

Pony DagCamping zomer 2024

 • Bij en met de pony’s gaan we samen een leuke dag beleven
 • Met 4 kinderen gaan we van 10 tot 15 uur op avontuur
 • Naast een beetje theorie vooral veel praktijk in de buitenlucht (boomgaard/erf)
 • o.a. leuke (pony)spelletjes, pony’s verzorgen en wandelen met de pony’s
 • Inclusief gebruik van materialen, drinken, (gezonde) snacks en lunch/picknick

Data: zie hieronder

Aanmelden: via mail / app. De camping gaat door bij 4 aanmeldingen. Vol = Vol!

€   75,-

Veelgestelde vragen

Is de PonyPower cursus geschikt voor mijn kind?

Eigenlijk is PonyPower geschikt voor alle kinderen van 5 tot 11 jaar, die het leuk vinden om spelenderwijs en voornamelijk buiten te leren. Ieder kind ontwikkelt zich tijdens de cursus, op het gebied wat zich aan dient én jouw kind aan toe is. Door samen te doen, ervaren ze én leren ze op een leuke manier.

Wanneer kies ik voor PonyPower speciaal?

Sommige kinderen vinden het fijner wanneer er maar 1 ander kind is i.p.v. 3. Bovendien heb ik als coach meer individuele aandacht voor jouw kind, fijn wanneer er bijvoorbeeld een bepaald thema actueel is.

Mijn kind is bang voor pony's, wat nu?

Heeft jouw kind nog geen ervaring met pony’s kom dan eerst samen langs voor een gratis inzichtsessie of doe samen mee aan een PonyFun uurtje. Je zult zien dat jouw kind al snel over de eventuele angst heen is. Pony’s voelen nl. haarfijn aan wat jouw kind (op dat moment) nodig heeft. 

Ook kun je overwegen om eerst een ouder-kind sessie te boeken om het samen te ervaren zodat de drempel lager wordt voor jouw kind.

Pony Dagcamping, wat is dat?

Als afsluiting van de PonyPower Club (de vervolgcursus) is er een Pony dagcamping van 10 tot 15 uur waarin de kinderen vooral veel buitenactiviteiten gaan doen, uiteraard bij en met de pony’s.  Denk o.a. aan pony’s borstelen, manen vlechten, wandelen met de pony’s, (paarden)spelletjes, knutselen of kleuren.

Deze superleuke dag wordt in de zomer ook als los event georganiseerd. Jouw kind kan hier ook aan doen, wanneer het nog geen PonyPower cursus bij mij gevolgd heeft. 

Vul het aanmeldformulier in

Binnen 24 uur neem ik contact met je op voor afstemming.

Ik heb interesse in:

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.
Bij het maken van een afspraak zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Moonszicht

Bovenbuurtweg 35 Ede

info@moonszicht.nl

06 – 4999 4998