Pony Power kids 6 t/m 11 jaar

dé sociaal - emotionele cursus voor jouw kind

Stel je voor dat … jouw kind krachtig en vol zelfvertrouwen is, goed voor zichzelf kan opkomen en jou vertelt wat er in hem/haar omgaat.

Ieder kind kan wel een (pony)steuntje in de rug gebruiken. 

In onze samenleving en vooral in het onderwijs ligt de focus op prestatie en gedrag en minder op wie jouw kind is en vooral wat hij/zij nodig heeft. Temeer wanneer we het hebben over zorgkinderen, kinderen met een label of stempel, special needs, specifieke behoeftes, allemaal benamingen voor kinderen die nét even iets meer of iets anders nodig hebben. Kinderen die niet (goed) mee kunnen komen in de maatschappij, die niet altijd kunnen voldoen aan wat andere mensen van hun verlangen.

Bij en met de pony’s Sophie en Wilma, gaan we als eerste een veilige omgeving creëren waarin jouw kind zich helemaal welkom voelt. Hier mag het allereerst zijn om vervolgens te doen, ervaren én leren

Afgestemd op jouw kind, zet ik het in de eigen persoonlijke kracht (PK) en mag het unieke kwaliteiten ontdekken. Ervaart het wel eens faalangst of boosheid? Of is het soms onzeker? Komen driftbuien of andere emotionele uitbarstingen voor of kan jouw kind moeilijk in slaap komen omdat het zo’n vol hoofd heeft? Allemaal prima! Pony’s hebben geen oordeel en vinden iedereen precies goed zoals hij/zij is. Sophie en Wilma leren jouw kind graag hun wijsheden, waardoor het zichzelf beter leert kennen en begrijpen of te kunnen benoemen wat het nodig heeft.

Er zijn 2 opties qua groepsgrootte: 2 of 4 kinderen. Kies de vorm die het beste bij jouw kind past. Twijfel je, maak dan een afspraak voor een gratis inspiratiesessie (30 minuten) en kom samen met jouw kind kennismaken.

Mijn ervaring is dat de cursus Pony Power mooie resultaten geeft bij kinderen die;

snel overprikkeld zijn
een sterke wil hebben
vaak druk zijn in hun hoofd
grenzen aangeven lastig vinden
samenwerken uit te weg gaan

Herken je dit ook bij jouw kind, meld hem/haar dan nu aan voor de volgende PonyPower cursus.

Thema’s

Verbinding met de ander

Omgaan met emoties

Grenzen aangeven

Samenwerken

Zelfvertrouwen

Ik gun ieder kind dat het helemaal zichzelf kan zijn.

PonyPower coach

Mijn naam is Monique Maas. Ik haal graag het beste uit mezelf en vind het leuk om steeds iets nieuws te ervaren, doen én leren. Daarnaast zet ik anderen graag meer in hun eigen kracht. Het geeft mij enorm veel voldoening om te zien dat de kinderen die bij mij komen steeds meer zichzelf zijn én laten zien. Humor, persoonlijke aandacht en maatwerk zijn voor mij vanzelfsprekend.

Mijn kwalificaties

Jouw kind vertrouw je uiteraard niet zomaar aan iemand toe. Ik heb als basis diverse (intuïtieve) coachopleidingen, NLP practitioner en een basisopleiding coachen met paarden gevolgd. Aanvullend heb ik trainingen tot kindercoach, Pony Power voor kids en het vervolg (Pony Power Club) afgerond. Mindful is een mooie aanvulling voor een wekelijkse oefening, leuk én super leerzaam.

Verder heb ik mij vooral gespecialiseerd in fijngevoelige kinderen, al dan niet met een sterke wil. Hier heb ik o.a. de verdiepingsmodule PonyPower voor zorgkinderen voor gevolgd. Uiteraard ben ik in het bezit van mijn BHV diploma en Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ervaringen van ouders

 

“Ik heb onze dochter zien groeien in wat ze kan en de overtuiging die ze daarbij heeft dat ze dingen ook kan. Dit zien we zowel thuis als op school. Ze is vrolijker geworden en  zelfstandiger.”

 

 

 

Onze zoon heeft enorm genoten van de cursus Pony Power en het was een feest om elke keer te mogen komen. Hij heeft veel geleerd tijdens de cursus en we hopen dat hij dit de rest van zijn leven nog kan gebruiken, dankjewel Monique voor de fijne begeleiding!

Wij hebben onze dochter echt een verandering zien door maken, ze zit lekkerder in haar vel. Ze heeft enorm genoten van de dagen bij Monique, Wilma en Sophie en ze is dan ook erg blij dat er een vervolg op de Pony Power komt.

 

De stap om mijn zoon op te geven voor deze cursus was het beste wat ik kon doen. Ik merk dat hij er veel aan heeft gehad. Waar hij voorheen mee zou bewegen met de keuzes van zijn vriendjes, heeft hij nu een weerwoord en blijft hij bij zijn keuze. 

Cursussen

Inspiratiesessie / intake (30 minuten)

Kom samen met jouw kind kennismaken. Dan vertel ik je meer over de opties en kan je kind zelf ervaren of hij/zij het prettig vind bij mij en de pony’s in de kleine boomgaard.

gratis

Moeder – kind sessie (90 minuten)

Kom samen met jouw kind ervaren wat coachen met pony’s is. Het is een mooie ervaring samen maar ook een leuke manier om je kind voor te bereiden op de aanstaande PonyPower cursus.

  €  100,-  

PonyPower – 6 lessen van 2 uur

 • 5 lessen en 1 terugkomles; verbinding maken  met de ander, zelfvertrouwen, omgaan met emoties, grenzen aangeven en samenwerken
 • Groepje van 4 of 6 kinderen 6 t/m 11 jaar
 • Naast een beetje theorie vooral veel praktijk in de buitenlucht (boomgaard)
 • Inclusief gebruik van materialen, drinken en (gezonde) snacks
 • Het unieke Pony Power werkboek, button, paardenpotlood en diploma
 • Bijpassend kadootje

€ 250,-

PonyPower speciaal – 5 lessen van 1,5 uur

 • 5 lessen met thema’s; verbinding maken  met de ander, zelfvertrouwen, omgaan met emoties, grenzen aangeven en samenwerken
 • Groepje van 2 kinderen 6 t/m 8 of 9 t/m 11 jaar
 • Naast een beetje theorie vooral veel praktijk in de buitenlucht (boomgaard)
 • Inclusief gebruik van materialen, drinken en (gezonde) snacks
 • Het unieke Pony Power werkboek, button, paardenpotlood en diploma
 • Bijpassend kadootje

€ 295,-

PonyPower Club – 5 lessen van 2 uur en dagcamping

 • 5 lessen met verdieping van thema’s uit de cursus en 1 terugkomdag (de ponydagcamping van 10 tot 15 uur inclusief lunch)
 • Met 4 of 6 Pony Power kinderen die de basis cursus bij mij gevolgd hebben
 • Naast een beetje theorie vooral veel praktijk in de buitenlucht (boomgaard)
 • Inclusief gebruik van materialen, drinken en (gezonde) snacks
 • Het unieke Pony Power Club werkboek en bijpassend kadootje

€ 295,-

Ponydagcamping in de zomervakantie

 • Bij en met de pony’s gaan we een leuke én leerzame dag beleven samen
 • Met 4 tot 6 kinderen gaan we van 10 tot 15 uur op avontuur
 • Naast een beetje theorie vooral veel praktijk in de buitenlucht (boomgaard)
 • o.a. leuke (pony)spelletjes, pony’s verzorgen en wandelen met de pony’s
 • Inclusief gebruik van materialen, drinken, (gezonde) snacks en lunch

€   75,-

 

Data zijn binnenkort beschikbaar via een online agenda, waar je ook je aanmelding kunt doen.

Tot die tijd kun je het aanmeldformulier invullen en dan neem ik contact met je op om de opties door te nemen.

Er start in de meivakantie een ponypowercursus 4 meisjes van 7 – 8 jaar en er is nog 1 plekje vrij.
Wil jouw kind mee doen, meld haar dan snel aan. De lessen zijn woensdag t/m zaterdag van 13.30 – 15.30 uur
en 2 opvolgende weken op vrijdag van 15.00 – 17.00 uur. 

Veelgestelde vragen

Wanneer kies ik voor voor PonyPower speciaal met 2 kids?

Sommige kinderen vinden het fijner wanneer er maar 1 ander kind is i.p.v. 3. Bovendien heb ik als coach meer tijd voor individuele aandacht voor jouw kind, bijvoorbeeld wanneer er een bepaald thema actueel is.

Is de PonyPower cursus geschikt voor mijn kind?

Eigenlijk is Pony Power geschikt voor alle kinderen van 6 tot 11 jaar, die het leuk vinden om spelenderwijs en voornamelijk buiten te leren. Ieder kind ontwikkelt zich tijdens de cursus, op dat vlak wat zich aan dient én jouw kind aan toe is.

Mijn kind is bang voor pony's, wat nu?

Heeft jouw kind nog geen ervaring met pony’s komt dan eerst langs voor een gratis inzichtsessie of doe samen  mee aan een ponyfun uurtje. Je zult zien dat jouw kind al snel over de eventuele angst heen is. Pony’s voelen nl. haarfijn aan wat jouw kind nodig heeft.

Ponydagcamping, wat is dat?

Als afsluiting van de Pony Power Club (de vervolgcursus) is er een dagcamping van 10 tot 15 uur waarin de kinderen vooral veel buitenactiviteiten gaan doen, uiteraard bij en met de pony’s.  Denk o.a. aan pony’s borstelen, manen vlechten, wandelen met de pony’s, (paarden)spelletjes, knutselen of kleuren. In de zomervakantie zijn er ook data waarop je jouw kind alleen voor deze dagcamping kunt aanmelden.

Ja ik heb interesse!

Vul het aanmeldformulier in

en ik neem binnen 24 uur contact met je op voor afstemming.

Ik heb interesse in:

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.
Bij het maken van een afspraak zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Moonszicht

Bovenbuurtweg 35 Ede

ponypowerede@moonszicht.nl

06 – 4999 4998