Mijn naam is Monique. Samen met mijn vriend en kat Lulu woon ik in Ede. Mijn hobby’s zijn lezen, fotografie, tekenen/schilderen en wandelen (o.a. met pony’s). Ik werk parttime bij een IT bedrijf als customer succes manager, waar ik vooral aandacht heb voor onuitgesproken behoeften en verwachtingen van onze klanten. Mijn drive is de tevredenheid van mijn klant, die ik graag behaal en continueer. Daarnaast werk ik als vrijwillige dierenverzorger op de leukste kinderboerderij van Ede en omstreken. 1x per maand heb ik een weekenddienst, waarin de PonyPower kids mij graag komen helpen.

In 2010 besloot ik dat ik een ander leven wilde wat meer in lijn is met wie ik in essentie ben. Ik verliet mijn vriend, werd ontslagen, verhuisde naar Ede en begon aan een nieuwe baan, dit keer part-time. Ruim 20 jaar had ik keihard gewerkt en lange dagen gemaakt wat zijn tol begon te eisen. Ik kreeg bijnieruitputting en wederom werd duidelijk dat ik nog meer voor mezelf mocht kiezen. Eerdere signalen had ik niet serieus genoeg genomen, bleek achteraf.

Eindelijk nam ik tijd om in mezelf te investeren en stapje voor stapje te ontdekken wie ik ben en wat ik nodig heb. Ik ontdekte dat ik hoogbewust en hoogsensitief ben. En dat ik een sterke wil heb.

Ook kwam ik erachter dat ik een creatieve generalist ben. Eindelijk kon ik mijn onstilbare honger naar nieuwe kennis, oprechte nieuwsgierigheid en enorme behoefte aan afwisseling plaatsen. Maar ook dat ik graag nieuwe informatie vergaar om deze vervolgens met anderen te delen.

Daarnaast ben ik een multi-potential waardoor ik me niet kan focussen op slechts 1 specialisatie. Een boeiend pallet van kwaliteiten, die zeker in mijn jeugd niet begrepen werd. Nu vind ik het normaal dat ik graag in de natuur ben, merendeel van de tijd weinig mensen om mij heen wil hebben en veel me-time nodig heb.

Mijn grootste inzichten kwamen bij de paarden.

Zij lieten mij zuiver zien én voelen wat ik echt nodig had.

Zonder woorden, kwam het diep bij mij binnen. 

 

Dat sloot feilloos aan bij een van mijn leraren die zei: “Blijf vooral jezelf, je hebt de kwaliteit om snel te verbinden met de essentie en daar de juiste vragen bij te stellen waardoor de ander tot inzichten komt”. Dat betekent dat ik bovenal lief mag zijn voor mezelf door voldoende me-time.

Als coach wil ik jou inspireren en steunen om in je eigen kracht te komen. Het geeft mij enorm veel voldoening om te zien dat diegenen die bij mij komen, jong en oud, ook stapje voor stapje meer zichzelf zijn én durven te laten zien. Live coachen doe ik het liefste 1 op 1 of in kleine groepjes tot max 6, zodat ik mijn volledige aandacht kan hebben voor iedereen.

Tijdens mijn coachen en les geven word ik geassisteerd dieren van de kinderboerderij. Tijdens een PonyPower les doen standaard 2 van onze 4 Shetland pony’s mee. Bob de boerderijkat doet met regelmaat even mee tijdens alle lessen / sessies. 

inspirator – verbinder – dierenvriend – fijngevoelig – mindful – creatief – positief – humor

Volg mij op Social Media:

Sophie

is een ijdele dame die graag wandelt. Zij vindt (bijna) alles goed wat kinderen met haar doen, maar vooral wanneer ze mooi gemaakt wordt.

Wilma

kijkt eerst vanuit de zijlijn mee én wat Sophie doet. Zij is het boefje van de kudde (kijk je even niet, haalt ze zelf de komkommer van tafel).

Melle

is een enorme knuffelpony, houdt erg van borstelen en aandacht en net als Sophie draagt ze graag mooie gevlochten manen.

Floor

komt direct naar je toe lopen voor een aai en ook zij houdt van een wandeling maken (maar wel lekker rustig aan).

 

 

 

Tijdens de PonyPower lessen komt Bob regelmaat even kijken. Dit zorgt altijd voor een mooi moment, precies wat de aanwezige kinderen op dat moment nodig hebben. Even afleiding, een aai geven of een glimlach.

Bij MindFul Kids gaat Bob zelf ook graag op een matje en leert te kinderen de kunst van kat zijn, volledig in het moment.

Hoe anderen mij tijdens coachsessies hebben ervaren

Namen worden niet vermeld vanwege privacy.

Ik vond de coachsessie prettig en was onder de indruk hoe de pony’s reageren, bijzonder! Ik heb er nog niet veel aan gedaan, daar betrap ik mij nu op. Ik wil altijd iedereen helpen ten koste van mijzelf. Niemand helpt mij! In sommige dingen ben ik wel anders in gaan staan, niet meer ergens blind op staren. Als het voorbestemd is, komt het vanzelf en zal dan ook serieus zijn. Tot die tijd blijf ik gewoon mijn ding doen.

 

Mijn jongste dochter had haar coachtraject net afgerond (lees review hiernaast) bij Monique, waarna ik voor mezelf ook een afspraak heb gemaakt. Na mijn eerdere ervaringen met hapto-therapie en verdieping in mezelf, was ik nieuwsgierig naar deze manier coachen. In het dagelijks leven loop ik soms nog tegen dingen aan, waarvan Monique ze (samen met de pony’s) in een ander daglicht plaatste. Ik vond het contact met Monique erg fijn en vertrouwd.

 

Monique is een toegewijde coach met het hart op de goede plaats. Ze weet snel tot de essentie te komen waarbij zij het doel goed voor ogen blijft houden. Monique stelt diverse vragen en houd daarbij rekening of dit voor jou goed voelt. Hierdoor kom je snel in een vertrouwde omgeving terecht. Ze helpt inzichten te verkrijgen en biedt een helder raamwerk. Ik heb zelf diverse coaching sessies mee gemaakt maar nog nooit met pony’s. Dit was voor mij geheel nieuw en bied mooie nieuwe perspectieven.

Dochter:

Ik vond het leuk om opdrachten te doen met de pony’s. Ze vinden mij goed zoals ik ben. Ik vond het ook heel fijn om dit samen met Monique te doen. En de sessie dat ik iemand mee mocht nemen was ook erg leuk.

Moeder:

Mijn dochter heeft er altijd moeite mee om haar gevoelens onder woorden te brengen. Na de eerste sessie kwam zij spontaan met voorbeelden uit het dagelijks leven en hoe zij zich hierbij voelde.